Зрада в ісламі – Закони та обов’язки в сім’ї

Роль жінки в ісламі

Яке наслідок несе зрада в ісламі? Невже мусульманські чоловіки настільки деспотичні? У країнах шаріату до наших днів дотримуються і шанують традиції. Дітей виховують проявляти повагу і послух до старших. Щеплені цінності діти несуть у доросле життя, передаючи підростаючому поколінню.

Жінка в ісламі відіграє особливу роль. Вона повинна бути покірною чоловікові, виховувати дітей і вести домашнє господарство. Бути розсудливою, не провокувати зовнішнім виглядом інших чоловіків. За непослух чоловік має право побити дружину. Іншими словами, тлумачачи Коран сказано: в родині панує чоловік. Аллах дав йому цю перевагу. Заміжня не повинна «виносити сміття з хати». Якщо дружина поскаржиться на чоловіка, буде побита. Таким способом чоловік вчить недбайливу супутницю розуму. Дружина повинна проявити покірність і слухняність. Всевишній дозволяє легке побиття, не ламаючи кістки. Каяття дружини єдиний шлях до мирного врегулювання скандалу. Мусульманин простить, адже жінка слабке творіння.

Знаючи гарячу кров чоловіків, Аллах створив закони захищають слабка стать.

Не можна просто так звинуватити жінку в зраді. Факт сполучення повинні бачити і підтвердити чотири свідки.

Якщо виявиться брехня і жінка не винна, лжесвідки будуть покарані батогом. У майбутньому такі кандидати більше не будуть розглядатися в якості понятих. Відповідні покарання понесуть люди, обмовили добродійне жінку. Навіть якщо чоловік застав невірну в обіймах іншого, він зобов’язаний надати суду свідків зради. Або він вирішив звинуватити дружину, щоб розлучитися? Тоді відплата не змусить себе чекати. Суд винесе вирок, і винен буде покарано. Істинно релігійний людина не буде як попало звинувачувати жінку.

Слід уточнити, що послідовникам Пророка заборонено шпигувати один за одним. Зайва підозрілість гріховна. Вона може наштовхнути віруючого на необдумані вчинки. Зрада дружини в ісламі зустрічається вкрай рідко. Мусульманин не дозволить пліткувати про дружину. За таку провину він має право притягнути зловмисників до відповідальності.

Віруючий мусульманин не повинен тримати в душі недовіру і підозру.

Чоловіки вірте дружинам і захищайте їх від наклепу – ось істина ісламської віри.

Якщо чоловік вирішив розлучитися, звинувачуючи дружину в зраді, не надавши жодного факту, кари не буде. Можливо, поведінка заміжньої спровокувало до прийняття такого рішення. З цього приводу в Корані говориться про терпіння чоловіка і його поблажливості до другій половинці. Одному Богу відомо, що людині на благо. І якщо послана невірна дружина, можливо, вона дана для духовної досконалості.

Зрада дружини в ісламі тема для роздумів. На жаль є чоловіки, які використовують «зраду» як привід для розлучення. Деякі сучасні мусульмани прикриваючись Кораном, розлучаються з набридлими жінками, знайшовши в заміну більш молодих. Але навіть якщо зрада сталося, Пророк велить прощати і приймати. Більш того шукати причину невірності слід в собі. За зраду передбачені жорсткі покарання. Але щоб привести їх у виконання потрібні конкретні докази.

Аллах потурбувався про жінку, створив закони, дотримуючись яких сильна стать виробляє витримку і великодушність. Все це відноситься до дійсно релігійним мусульманам. Чоловік панує над дружиною, маючи на це право. Деякі чоловіки, прикриваючись законом, творять безчинства. Жінку можуть просто забити камінням, лише тільки її чоловік привселюдно оголосить про зраду. На щастя, самосуд трапляється вкрай рідко. В ісламі суворо дотримуються правил.

Виникає питання: якщо чоловік не привів свідків, можливо, розірвання шлюбу? Так, в присутності муфтія або судді. Бажано щоб процес проходив в призначеному місці. При цьому вимовляється певна формулювання слів, в поєднанні зі спеціальними рухами рук. Після процедури суддя оголошує про анулювання шлюбу. Подібний розлучення не передбачає покарання. Відтепер чоловік знімає зобов’язання забезпечувати колишню дружину. По завершенні процесу у жінки залишається все що їй належало і було подаровано.

Зрада чоловіка

У мусульманських країнах дозволено мати кілька дружин. Але якщо це багатоженство, а не перелюб. Хоча зв’язок з іновірцями не є гріхом.

У країнах шаріату зразком для наслідування є пророк Мухаммад. У Корані описано життя Пророка, який за різними даними мав від 9 до 21 дружин. Тобто мусульманам дозволено багатоженство. У різних ісламських країнах є уточнення з цього приводу. Наприклад, в Саудівській Аравії чоловік може мати ту кількість дружин, яке може забезпечити. Глава сім’ї зобов’язаний постачати дружину і дітей всім необхідним для життя. Якщо фінансовий стан пана нестабільно, то задовольнятися доведеться одній.

Чоловік грає головну роль в сім’ї і в суспільстві. Дотримуючись навчань Корану він без докорів сумління може повернути ситуацію вигідно для себе. В ісламі брехня благо не вважається гріхом. Щоб уникнути сварок і збереження шлюбу чоловік може брехати дружині, не боячись гніву Аллаха. У молитвах і каятті чоловік зніме гріх з душі. Цікавий факт – молитви проходять 5 разів на день. Зрада чоловіка в ісламі такої ж смертний гріх. Якщо він вчинив перелюб, одних молитов буде мало. Змити провину допоможуть щирий жаль і каяття.

Священне писання допускає брехня для досягнення благ. Не слухайте солодкі слова з вуст стороннього або сторонньої, вони провокують до гріховного падіння. Оступиться легко, змити ганьбу важко.

Що робити дружині запідозрила чоловіка у зраді?

За мусульманськими законами дружина повинна молитися за душу того, хто згрішив чоловіка. Чоловік, який порушив обітницю вірності, розуміє суть положення, але не може відмовитися від спокуси. Вірна і любляча дружина допоможе чоловікові повернути в його серці спокій. Слід проявити мудрість і зберегти сім’ю. Любов’ю і турботою вона дасть сили чоловікові зміцніти духовно і бути порядним мусульманином. Буває чоловік оступився і щиро кається про те, що трапилося. Всевишній почує його молитви. Усвідомила провину повинен спокутувати гріх добрими справами і молитвами. Витративши сили для зміцнення сім’ї, винуватець може заслужити прощення Аллаха.

Що робити якщо чоловік зраджує постійно? Якщо потерпіла не хоче розлучення, необхідно набратися сил і терпіння. Краще зайнятися собою, приділити увагу зовнішності. Розумна, доглянута дама здатна пробудити згасаючі почуття.

Перелюбство поза шлюбом

За зраду в ісламі покарання несуть люди, які не перебували в шлюбних кайданах. Мусульманські дівчата, вступаючи в шлюб, повинні бути непорочні. Якщо невинність порушена, молоду дружину відводять в будинок батька, де вона знаходиться до винесення вироку. Смертна кара спіткає дівчину і її спокусника. Кораном передбачено покарання за наклеп на невинну юнака. Звинувативши без доказів доброчесного молодої людини, наговорщік буде побитий батогом.

Протягом багатьох століть мусульманські традиції залишаються незмінними. Жінка не виходить з дому без супроводу. Роблячи таким чином, жінка не спровокує неугодні Богу вчинки і не дасть приводу лихослів’я.

У сучасному світі звинувачення в невірності розглядається судом у присутності чотирьох чоловіків. Свідки повинні мати бездоганну репутацію. Вони допитуються окремо, якщо їх показання плутаються, то замість свідків вони стають підозрюваними. Якщо після закінчення розслідування їх провина буде доведена, опитувані отримають 80 ударів батогом. У тому випадку якщо чоловік не прибув на суд, він теж понесе покарання батогом.

Зрада – це завжди біль, біль втрати чогось особливого. Одні пристосовуються жити з цим почуттям, інші ніколи не змиряться з ним. Просто вчіться цінувати те, що дано понад і не забувайте, що втратити набагато легше ніж знайти.

Ссылка на основную публикацию