Молитва від хвороб: реальна сила проти недуги

Звертатися до Бога нас змушує скорботу і відчай, адже це єдине, що приносить полегшення, коли приходить справжня біда. Допомога і захист з боку вищих сил дається тим, хто підносить молитву з чистим серцем і душею, смиренно каючись у своїх гріхах. Так вона стає бажаною Богові, і він прощає нас, ми отримуємо зцілення від усіх хвороб.

Є святі, які твердістю своєї віри і праведністю життя заслужили особливу божественну благодать. Вони – цілителі і чудотворці, які позбавляють людей від тяжких недуг. Навіть якщо ви не вірите в чудеса і дотримуєтеся традиційних методик лікування, додайте до них силу православної молитви.

Однак пам’ятайте, що молитва від хвороб – це розмова з Богом, а не чарівна паличка. Бог зцілює душу, але він же може послати покарання за гріхи у вигляді тілесного нездужання. Постарайтеся відвідати храм, якщо це дозволяє самопочуття. Творіть свою цілющу молитву не тільки в стінах будинку, але і там.

Звідки беруться хвороби?

Неміч тілесна не з’являється з нізвідки. Завжди є душевні передумови, які з’являються на грунті неправедного способу життя. Гріховність – поняття розтяжне. Які саме гріхи можуть звалити здорового і сильного людини з ніг? Молитвослов стверджує, що це може бути пияцтво, обжерливість, пусті балачки, смуток і лінь, неповагу до людей і старшим, самолюбство і егоїзм, а також ревнощі, гнів, здирства.

Придивіться до цього переліку уважно. Всі ці гріхи об’єднує те, що в сучасному світі можна назвати стресом. Ми не станемо засуджувати когось або переїдати солодке, якщо в нашому житті все добре. Це наслідок, а не причина, яка породжується стресом. Депресія, або гріх зневіри, виникає на цьому ж грунті.

Що таке хвороба для сучасної людини? Це неможливість займатися розвагами і в повній мірі віддаватися задоволень. З віком хвороба починаєш сприймати інакше. Але недуга – це і є порятунок, адже пі перших симптомах ми залишаємо дозвільний спосіб життя, починаємо дотримуватися графіку. Якщо людина сподівається тільки на силу молитву, то Господь не почує його, адже сам молиться не докладає старань до свого зцілення.

Ікони святих діють по-різному. Благодать може зійти на кожного, але не кожному сліпому повертається можливість бачити. Незважаючи на складну історію християнства, святі ікони, як і раніше не втратили своєї сили, змінилася кількість звертаються до них, але не закладена сила залишилася колишньою. Тільки віри не вистачає сучасній людині.

Чому молитва до святих зцілює?

Ви замислювалися, чому люди в період хвороби моляться певним святим? Спочатку праведник стає таким на небесах, потім його канонізують в земної Церкви. Сам Бог чудес підтверджує, що цілителі заслужили звання святих. Чому ж не звернутися з проханням до самого Господа?

Сила молитви святим полягає в тому, що вони, присвячуючи своє життя Господу, вчать смиренності і спокою. У них є особливий привілей на небесах, і до простих смертних вони розташовані позитивно. За життя святі допомагали людям в конкретних ситуаціях, але після смерті їх благословенний дар залишився з ними.

Кому молитися?

Молитовне слово універсально. Воно може вилікувати від будь-якої недуги, але є святі, які допомагають при одних видах захворювань сильніше, ніж при інших. В першу чергу поставте свічки Ісусу Христу, Цілителі Пантелеймону і Матрони Московської. У ікони великої стариці скажіть:

Блаженна Стариця, Матрона Московська. Змилуйся і зціли мою гріховність, так пошли з небес світлу духовність. Амінь.

Потім купите 9 свічок, щоб вам було на що молитися в домашніх умовах. Обов’язково налийте святої води і поставте ікони тих святих, чиї імена перераховані вище. Цілющі молитви потрібно здійснювати в замкненій кімнаті при трьох свічках і графині зі святою водою.

Головне, що повинно бути в ваших молитвах, – смиренне перенесення. Не варто проклинати лікарів, що не допомагають, людей, які заразили і взагалі долю за послане випробування. Великомученика Пантелеймона підноситься така молитва:

Великомученик Пантелеймон, Православний Цілитель. Ти лікуєш від хвороби хворих, рятуєш від смерті живих. Здоров’я моє ти поправ, і віру в Ісуса додай. Хай буде воля твоя. Амінь.

Після того, як зробите молитву, перехрестилася тричі і відпийте святої води. Так потрібно робити протягом трьох днів. Якщо Господь вважатиме за потрібне зцілити вас, він це зробить. Ви прийдете в нормальний стан, а ваша віра тільки зміцниться. Якщо порятунок не приходить, будьте старанніше в своїх молитвах, найкраще сходити до богослова.

Особливим даром зцілювати володіють не тільки канонічні святі. Від самого першого створеного дива – непорочного зачаття Дівою Марією – до самої мученицької смерті Ісус Христос допомагав калікам, які до нього зверталися. Його дії складно пояснити з точки зору науки, але те, що ми до цих пір про них знаємо, говорить про істинність здійсненого.

Спаситель мав владу над законами природи і навіть власною смертю. Списки з ікон, на яких зображено Воскресіння, вважаються найсильнішими для зцілення хворих на різних стадіях. Спробуйте створити молитву Ісуса Христа:

Молитва про зцілення (варіант 1)

Владико, Вседержителю, святий Царю, наказуяй і не умерщвляяй, утверждаяй нізпадающія і зводив би зігнутих Він випростовує, тілесні чоловіків скорботи ісправляяй, молимося Тобі, Боже наш, раба Твого (ім’я) немоществующа відвідай милістю Твоєю, прости йому всякий гріх вільне й мимовільне. Їй, Господи, лікарську Твою силу з неба пошли, доторкніться телеси, згас огневица, приборкай пристрасть і всяку хворобу таящуюся, буди лікар раба Твого (ім’я), збудуй його від одра болезненнаго і від ложа озлоблення ціла і всесовершенного, даруй його Церкви Твоєї благоугождающа і творяща волю Твою. Твоє бо є, еже милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про зцілення (варіант 2)

О, Премілосердий Боже, Отче, Сину і Святий Душе, в нероздільній Трійці поклоняємося і славимий, зглянься милостиво на раба Твого (ім’я), болезнию одержімаго; відпусти йому всі провини його; подай йому зцілення від хвороби; поверненням йому здоров’я і сили тілесні; подай йому долгоденственное і благого житіє, мірнае Твоя і премірнае блага, щоб він разом з нами приносив вдячні благання Тобі, Всещедрому Богу і Творцеві своєму.

Пресвята Богородиця, всесильним заступництвом Твоїм допоможи мені ублагати Сина Твого, Бога мого, про зцілення раба Божого (ім’я).

Всі святі і ангели Господні, моліть Бога про хворого рабі Його (ім’я). Амінь.

Молитва до Божої Матері також має велику цілющу силу. Життя Пресвятої Богородиці була благочестива, а чудо зачаття, яке відбулося з нею, до сих пір знаходить відгук у серцях віруючих. Молитва до неї дозволяє вилікуватися від безпліддя і жіночих хвороб, а також знайти душевну гармонію при психічних розладах.

Про Пресвята Діво Мати Господа, Царице небесах і землі! Вислухай Багатохворобливого зітхання душі нашея, зглянься з висоти святі Твоєї на нас, з вірою і любов’ю поклонятися Пречистому Образу Твоєму! Се бо гріхами погружаеміі і скорботами обуреваема, дивлячись на Твій Образ, яко мерщій Ти сущою з нами, приносимо смиренних моління наша. Не маємо бо ні іншої допомоги, ні інаго заступництва, ні розради, тільки Тобі, о, Мати всіх скорботних і обтяжених. Помози нам немічним, утоли скорботу нашу, настави на шлях правий нас, помиляється, вилікуй і спаси безнадійних, даруй нам інший час живого нашого в світі і тиші Проводити, подай християнську кончину і на Страшному суді Сина Твого явися нам, милосердна Заступниця, та завжди співаємо, величаємо і славимо Тебе, як благу Заступницю роду християнського з усіма угіддями Богу. Амінь.

При безплідді слід молитися іконі Матері Одигітрії і Володимирської Божої Матері. Заступниця колись захистила Русь від наседанія ярма, але її потужна сила допомагає і сімейним парам зберегти свій союз. Для святих немає різниці, кому допомагати, якщо справа блага. І маленьке, і велике добру справу на небесах розцінюється однаково.

Цілюща молитва до апостолів ефективна тому, що вони займалися цим ще при житті, про що говорить Святе Письмо. Апостол Петро і преподобний Сергій Радонезький підняли з ліжка сотні тяжкохворих, подібно до Христа. Бог нагороджує безцінним даром тих, хто за життя має справу з медициною.

Уже в Старому завіті є згадки про чудеса зцілення молитвою. Іоанн Предтеча, який став Месією Христа, позбавив царицю Іудеї від безпліддя. Раніше ця хвороба розцінювалася як результат таємних гріхів і була дуже ганебна. Але майбутні батьки не звертали уваги на пересуди, а ревно молилися, за що і отримали Божественне прощення.

Іов за своє невір’я отримував хвороба проказу. Це такий стан, коли навіть найближчі люди назавжди відвертаються, і нікому підтримати в складній ситуації. Іов розгнівався на Бога, але його дружина заспокоювала чоловіка і запевняла, що не можна ганити Творця, а потрібно спокійно померти. Навіть друзі радили Іову скоріше покаятися в гріхах, але він прийняв випробування стійко. Йому було потрібно знамення безгрішності, адже в його житті не було ніяких злочинів. Нарешті Іов зрозумів, що молитися потрібно за друзів, і Бог простив його, оцінивши намір. Дружина Іова перестала народжувати мертвих дітей, і їхнє життя щасливо тривала до 140 років. Ця притча вчить нас не забувати про оточуючих, не йти в егоїзм в своїй хворобі.

Багатостраждальний Іов – праведник, якому слід молитися з проханням витримати послані страждання. Якщо в вас живе відчай, здається, що тілесний недуга з’явився у вас несправедливо, змиріться в молитві. Тропар Іову:

Боже святий і в святих почіваяй, Трисвяте гласом на небі від ангел оспівується, на землі від людей у ??святих Своїх хвалений, давий Святим Твоїм Духом комуждо благодать у міру обдарування Христового, і тою поставівий Церкви Твоєї Святій ови апостоли, ови пророки, ови ж благовісники , ови пастирі і вчителі, ихже словом проповіді, Тобі Самому чинному вся у всіх, мнози Звершилося святії в коемждо роді і роді, різними благодетельмі благоугодівшіі Тобі, і до Тебе нам образ добрих подвигів своїх оставівше, в радості прешедшая, готовий, в НЕ Мже самі спокуси биша, і нам напаствуемим помогати. Цих святих всіх і святого праведного Іова згадуючи і їх богоугодну похвалив житіє, Тобі Самого, в них действовавшаго, хвалю, і онех доброчинність Твоя обдарування бити віруючи, старанно молю Тебе, Святе святих, дай мені грішному Последоват їх вченню, житія, любові, вірі , довготерпіння, і їх молитовною поміччю, паче ті Твоєю всемогутнім благодаттю, небесні з ними сподобитися слави, хваляще Пресвяте ім’я Твоє, Отця, і Сина, і Святого Духа, на віки. Амінь.

Цілитель Пантелеймон прославився тим, що за свою роботу ніколи не брав грошей. Після смерті мученика став святим. Заздрісник ображалася тим, що Пантелеймон працював безкоштовно і писали на нього брехливі доноси за язичництво. Однак волю святого не було просто зламати. Безсрібник молив Бога під час тортур, яким його піддавали недоброзичливці і не зізнавався в тому, чого не робив. Диво сталося, коли Пантелеймона прив’язали в пустелі до сухої оливі. На її гілках з’явилися зелені паростки.

Страта Пантелеймона ознаменувалася Божественним гласом, який прирік його бути Всемилостивим. На всіх іконах він зображений молодим бідною людиною в коричневому плащі і білою стрічкою. Пантелеймону підносять молитву за хворого в його відсутність. Робити це повинен близький небайдужа людина перед іконою святого.

Про великий угоднику Христовий, страстотерпче і лікаря многомилостивий Пантелеймоне! Надо мною, грішним рабом, вислухай благання і благання моє, умилостив небесного, верховного Лікаря душ і тілес наших, Христа Бога нашого, нехай дасть ми зцілення від недуги, мя гнетущаго. Прийми недостойне моління грешнейшаго паче всіх людей, відвідай ма благодатним відвідуванням, Твоїх гріховних виразок моїх, помажеш їх єлеєм милості твоєї і зціли мя; да здоровий єси душею і тілом, залишок днів моїх, благодаттю Божою, возмог провести в покаянні і догоджання Богу і сподоблюся восприяти благий кінець життя мого. Їй, угоднику Божий! Умоли Христа Бога, та заступництвом твоїм дарує здоров’я тілу моєму і порятунок душі моєї. Амінь.

Як відбувається диво зцілення?

Під впливом молитовної сили і заступництвом святих паралізовані встають зі свого ложа, а сліпі прозрівають. Як же молитва від важких хвороб діє? За яких умов може відбутися чудо?

  1. Недуга важкої хвороби довгий.
  2. Тільки після молебню його самопочуття стало таким хорошим.
  3. Ліки не допомагали, навіть найдорожчі.
  4. Під час молитви хворий зцілився, або миттєво після неї.
  5. Не виникло погіршення самопочуття.

Ритуал зцілення перед іконою відбувається при свідках, як це колись робив сам Ісус і інші цілителі. Ікона, перед якою хворий молився і встав на ноги, визнається чудотворної і відтепер має сильний лікувальним потенціалом.

Не всяка молитва приносить такі плоди. Православна молитва хоч і сильна, але милість Божа важливіше. Святі близькі до тих, хто шанує і зберігає, дотримується заповіді Господні. Вони раді, якщо паства кається і скорботи, але якщо люди залишають Бога, їм вже ніщо не допоможе.

Як потрібно молитися, щоб одужати?

Ваше самопочуття має бути нормальним, щоб ви могли помолитися в храмі, стоячи на колінах. Якщо хвороба не дозволяє вам зрушити з місця, дозволяється читати священний текст будинку. Чому потрібно ставати на коліна і хреститися? Молитва – це не просто завчений порядок слів, а покаяння душею і тілом.

Є сенс молитися про одужання тільки тим, хто завжди вірив в Бога або прийшов до цього недавно. Святі отці кажуть, що Бог допоможе, якщо це входить в його плани, які ми не завжди можемо зрозуміти своїм приземленим розумом. Тілесні скорботи можуть з’явитися від того, що людина не несе ніякого подвигу.

Не обов’язково чекати великої біди, щоб звернутися до Бога. Навіть просячи маленького зцілення, ви показуєте йому свою безмежну віру і готовність у всьому покладатися на Священне писання. Але ніколи не вимагайте, а тільки просите поблажливості. Старанна молитва не повинна обтяжувати вас, творіть її від щирого серця.

Не слід також відмовлятися від послуг лікарів і можливостей сучасної медицини. Навіть якщо хвороба – це ваш особистий хрест, за щоденними стражданнями у вас немає часу задуматися про високий. Біль можна і потрібно полегшувати, не забуваючи молитися і каятися. Про це говорять сучасні церковні отці. Не нехтуйте медикаментозним лікуванням, якщо без нього не можна обійтися, щоб за туманом страждань не забути про найголовніше, про що говорили цілителі.

Після скоєння щоденних старанних молитов ви відчули себе краще? Радійте не тому, що повернулося здоров’я, а тому, що Бог вас простив. Справжнє диво відновлення здоров’я полягає саме в цьому. Є притча про десятьох прокажених, яким Бог повернув щастя повноцінного життя, а прийшов подякувати йому за це всього лише одна людина. Не варто уподабліваются іншим.

Полегшення страждань, послане Господом, дає шанс побачити за малим велике. А це головна мета віруючої людини, бо якщо він хоче суєтних речей, його духовність падає. Оздоровлюючи тіло, подбайте і про спасіння своєї душі, адже це все-таки головне, до чого прагне кожна людина. Навчіться просити в молитві, а не вимагати, і ви почуєте, як просять вас, і зумієте зробити в житті більше добрих справ.

Чи можна зцілитися молитвою?

Святі подвижники сприймали недуги як випробування, і нам є чому у них повчитися. Але прості люди слабкіше духовно, цього не можна відняти. Є безліч прикладів, коли людина приходить до Бога через це випробування, і це дуже чудово. Будь-священик скаже вам, що Бог простить того, хто встав на шлях покаяння тільки в недугу. Повіривши у важкий період, ми вже назавжди залишаємося з християнством.

Молитва – це спілкування з Тим, хто насправді хоче і готовий допомогти. У церкві кажуть, що хворобу, неповноту життя ми вибираємо самі, не підносячи молитву Христу. Часом неусвідомлено, але часто за власним бажанням. Допоможіть собі воскресити своє серце і вилізти з ями гріхів. Православна молитва – відмінний початок шляху до Бога, і вона допоможе в справі зцілення від усіх хвороб.

 

Ссылка на основную публикацию