Молитва в дорогу для подорожнього і водія

Будь-яка поїздка, незалежно від її цілей і способу пересування, пов’язана з ризиком. Християни можуть подолати свої страхи і уберегтися від можливої ??біди за допомогою молитов. Щоб з вами нічого не трапилося, перед виїздом або вильотом приділіть трохи часу читанню священних текстів і роботі з власним духом. Якщо є час, можна зробити оберіг або просто взяти з собою молитовник.

На жаль, навіть з самим серйозним водієм за кермом, на машині легко потрапити в ДТП, винуватцем якого стане інша людина. Щоб відчувати себе в безпеці в літаку, необхідна сильна віра. Попросіть перед поїздкою небесної допомоги, і удача разом зі спокійним настроєм буде з вами.

Як підготуватися до молитви

Найкраще, якщо молитва буде виголошена перед образами в храмі, після сповіді і причастя. До відправлення в далеку дорогу ви повинні завчасно підготуватися. Але іноді необхідність зірватися з місця невідкладно змушує нас знехтувати цим правилом. Можна провести ритуал будинку, перед домашнім іконостасом. Запаліть свічки і тричі прочитайте текст молитви, зосередившись на своєму проханні.

Родичі та близькі люди мають право молитися за інших подорожніх, тих, які не встигли прочитати молитву перед відправкою в дорогу. Духовна близькість дозволяє домогтися необхідного настрою. Дайте синові або дочці з собою оберіг – акафіст Святителя Миколи. Цей невеличкий збірник молитовних оповідей виручить у важку хвилину.

Процес читання молитви заряджає людину позитивною енергією. Щоб Бог завжди був з вами, згадуйте про нього частіше. Під час виголошення священних текстів і читання Біблії людина згадує, що він під надійним захистом. Саме тому молитва на довгу дорогу так ефективна.

Сильна молитва Миколаю Чудотворцю

Молитва в дорогу Миколі Чудотворцю є однією з найсильніших. За життя святий врятував від загибелі моряків, які майже постраждали від морської стихії. За це його визнали покровителем усіх мандрівників і мореплавців. Бачили образок на приладовій панелі у таксистів? Напевно це звернення до Миколаю Чудотворцю для допомоги в дорозі. Їх робота пов’язана з щоденними тривалими поїздками, під час яких може з’явитися втома і розосередження. Прийти в себе, сконцентруватися на дорозі таксистам допомагає християнська віра. Молитва допоможе і вам, звичайним людям, яким доводиться проводити частину життя в дорозі.

 

«Про святителю Христовий Миколу! Почуй нас, грішних рабів Божих (імена), що моляться тобі, і моли про нас, недостойних, Творче нашого і Владику, милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житії і в майбутньому веце, та не віддасть нам за наші діла, але за своєю доброти віддасть нам. Борони нас, угоднику Христовий, від зол, що знаходять на нас, і приборкати хвилі, пристрастей і бід, повстали на нас, та заради святих твоїх молитва не обійме нас напасти і не загрузнемо в безодні гріховної і в багні пристрастей наших. Моли, святителю Миколаю, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне житіє і відпущення гріхів, душам же нашим порятунок і велике милість, нині, і повсякчас, і на віки віків. »

Молитва Миколі хороша, якщо ви читаєте її перед відправленням, але можна робити це і в дорозі. Майте при собі маленький образок-оберіг і завчіть напам’ять текст молитви. Якщо не пам’ятаєте, просто щиро просите підтримки і захисту у Всевишнього, моліться Чудотворцю, Богородиці і всіх святих, яких пам’ятайте.

Якщо раніше майже у кожного був свій духівник, то тепер доводиться допомагати собі самостійно, повісити оберіг в автомобілі і молитися в дорозі. Отримати благословення на дорогу не так просто. Щоб зробити це, потрібно точно знати терміни виїзду і повернення, заздалегідь потрапити до церкви.

Молитви в далеку дорогу для водія

Якщо ви самі водій і звикли проводити в дорозі значну частину часу, непогано було б знайти і вивчити спеціальну молитву. Це може бути прохання до Чудотворцю, але підійдуть і більш короткі тексти-звернення, наприклад, до Богородиці:

«На море, на океані варто острів. На острові стоїть сирої дуб. У тому залізному дубі залізний чоловік. Того залізного чоловіка не можна напоїти, не можна нічим нагодувати, не можна надвоє надломити, молитва на дальню дорогунельзя натроє розрубати. Він не б’ється, не мнеться, що не колеться, за нього Богородиця молиться, журиться за нього, страждає, грамоту за нього охоронну читає. Почитай, Богородиця, і про мене, Боже рабі (ім’я). В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Нині, повсякчас і на віки віків. Амінь ».

 

 

Ефективна молитва в дорогу проти аварій

«Господи, Боже, допоможи! Украй мене і обереги: від забитих місць, каліцтва, зламу кісток, від каліцтва, пориву м’язів, від страшних ран і червоної крові. Украй моє тіло від опіків вогню. Спаси, збережи, захисти мене. Будьте мої слова міцні і ліплення. В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь ».

Молитва водія не відрізняється від звернення простого віруючого. Йому потрібно бути всього лише більш уважним і частіше вимовляти ці захисні слова. Пам’ятайте, що марнослів’я в дорозі не призводить ні до чого хорошого. Чи не гнівайтеся на попутників, не ображайте колег і не брешуть про тих, хто залишився вдома. У машині необхідно завести оберіг, який захищатиме від неприємних випадковостей і відводити злий рок.

Молитва Господу, щоб дорога була легкою

Незважаючи на те, що молитва Миколаю Чудотворцю є найпоширенішою, відомі й інші найдавніші тексти, які до сих пір рятують життя. Серед таких виділяється молитва Чесному хресту, звернена до Господа:

Захисти мене, Господи, силою чесного і животворящого твого хреста і збережи мене від усякого зла.

До Отця-потішив теж коротка, але дуже сильна:

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, іже всюди єси і все виконуй, скарб дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Бла-же, душі наші.

Використовуючи ці короткі молитви, ви за допомогою істиною віри оберігає себе від катастрофи, яка може зруйнувати долі багатьох людей. Спокій, відсутність паніки і впевненість у щасливій зустрічі з близькими в точці призначення – саме необхідно для далекої дороги. Молитва водія повинна бути наповнена справжньою вірою, яка пов’язує християн по всьому світу.

Відео по темі

висновок

Дороги здаються нам небезпечними, перельоти на літаку повними непередбачених обставин, подорож у відкритому морі скидається на божевільному вчинку. Не варто боятися дороги, адже вона дана нам не для паніки, а для роздумів. Час в дорозі проходить повільно, щоб ми могли подумати над своєю грішній життям, усвідомити деякі речі, на які серед буденних справ не знаходиться часу. Дорога потрібна нам для того, щоб усвідомити, яка міць оберега, взятого вами з дому, в чужому світі, повному непередбачуваних поворотів.

Перед відправкою підготуйтеся не тільки фізично, морально, а й духовно. Ніколи не буває зайвим відвідати церкву, дізнатися у святого отця, які є молитви в далеку дорогу, вивчити їх і начитати перед іконами. Не думайте про те, що щодня в катастрофах гинуть люди. Створіть всередині себе простір спокою, зосередьтеся на цілі шляху, вдавайтеся до допомоги віри, і все завершиться благополучно.

Ссылка на основную публикацию