Масло жожоба – відгуки, застосування і рецепти

Холодна пора року – привід приділити особливу увагу догляду за шкірою і волоссям. Дійсно, нестача вітамінів, що працюють опалювальні прилади – все це може далеко не кращим чином позначитися на їх стані. Але тим, хто прагне зберегти красу і молодість і виглядати бездоганно при будь-якій погоді можуть прийти на допомогу властивості масло жожоба, ефект яких уже змогли оцінити мільйони жінок по всьому світу.

Склад і властивості

Масло жожоба виходить завдяки насінню Самшита китайського. Вони збираються вручну, потім за допомогою холодного пресування з нього виходить масло, яке згодом використовуються в самих різних цілях, в тому числі – в косметології. Речовина має досить щільну консистенцію, що робить його ближче до війську.

Саме тому перед використанням його необхідно розтопити на водяній бані.

Найбільш цінними компонентами складу є:

  1. Довголанцюгові ефірні воску. Зберігають корисні властивості речовини протягом тривалого часу.
  2. Цераміди. Складають 96% речовини, надають йому стійкість до окислення.
  3. Жирні кислоти, які насичують поживними речовинами.
  4. Амінокислоти, колаген, що уповільнюють процеси старіння і заповнюють дефіцит поживних компонентів.
  5. Вітамін Е. Відновлює структуру шкіри і волосся.
  6. Антиоксиданти, також гальмують процеси старіння.

Властивості, що роблять це засіб цінних в косметології:

  1. Завдяки універсальності воно підходить для догляду за всіма типами шкіри, а також волосся.
  2. Висока проникаюча здатність дозволяє компоненту проникати глибоко в структуру тканин.
  3. Сприяє швидкій регенерації тканин.
  4. Ефективно зніме запалення.
  5. Добре зволожує, перешкоджаючи втраті вологи.

Масло жожоба можна застосовувати як в чистому вигляді, так і розбавляючи іншими олійними складами для більш щадного ефекту.

Чим корисно?

для шкіри

Масло жожоба рекомендовано при таких проблемах шкіри, як:

  1. Прояв ознак старіння шкіри (тьмяність шкіри, втрата пружності, зморшки).
  2. Сухість і зневоднення.
  3. Вугрі і запалення.
  4. Сухість губ.
  5. Підвищена чутливість, роздратування.
  6. Запальні процеси всередині суглобів.
  7. Поява огрубнули ділянок або ущільнень на ліктях або п’ятах.
  8. Почервоніння або подразнення на шкірі обличчя.
  9. Шкірні захворювання (псоріаз, екзема і т.д.).
  10. Розтяжки після різкої втрати ваги, целюліт.

Завдяки щадному впливу на шкіру, воно також може використовуватися для догляду за дитячою шкірою, а також шкірою немовлят. Його також можна використовувати після водних процедур і для того, щоб домогтися рівномірної засмаги.

Ефект масляного екстракту жожоба пояснимо завдяки тому, що він:

  1. Сприяє нормалізації обміну речовин.
  2. Насичує глибокі шари шкіри поживними речовинами.
  3. Омолоджує старіючу шкіру, розгладжує зморшки.
  4. Ефективно заспокоює, знімаючи роздратування.

Для волосся

Засіб рекомендується, головним чином, для ослаблених волосся, часто піддаються шкідливому впливу високої температури (сушці феном, укладання плойкою), фарбування або завивки.

Воно дозволяє:

  1. Зміцнювати волосяні цибулини, запобігаючи надмірне випадання.
  2. Відновити структуру волосся по всій довжині.
  3. Полегшити укладання, роблячи волосся більш м’якими і слухняними.

Використовувати засіб для волосся можна наступним чином:

  1. Для ефективного впливу на шкіру голови масло можна просто акуратно втерти в неї, і розподіливши по всій довжині залишити на годину і змити за допомогою теплої води.
  2. Засіб також підходить для збагачення шампунів, бальзамів і масок (3-4 краплі в середньому на 50 г засобу).
  3. Після миття голови можна розтерти невелику кількість засобу між долонями і обробити їм довжину волосся.
  4. Хороший ефект дає також аромарасчесиваніе: кілька крапель наноситься на гребінець.

Ссылка на основную публикацию